Recuperare medicala

Informatii despre recuperare

De ce?

Studiile au aratat ca exercitii fizice corespunzatoare au efect benefic asupra cartilagiului.

Recuperarea permite:

  • ameliorarea durerii prin masaj, caldura etc.
    Fizioterapeutul va poate ameliora o parte din durere prin tehnici simple de masaj. El sau ea va pot invata anumite miscari sau exercitii care trebuie efectuate acasa pentru a va ameliora durerea. In plus, fizioterapeutul este in masura sa va sfatuiasca in privinta pozitiilor sau posturilor care va pot reduce durerea. Nu ezitati sa apelati la el pentru sfaturi.
  • mentinerea sau recuperarea partiala a amplitudinii articulare a articulatiilor afectate de boala artrozica
    Boala artrozica poate restrictiona miscarea. Fizioterapia va poate ajuta sa recuperati partial mobilitatea in articulatiile dumneavoastra suferinde. Miscarile si masajul specific fizioterapiei pot imbunatati forta musculara si flexibilitatea articulara, crescand astfel amplitudinea de miscare.
  • intarirea muschilor pentru stabilizarea articulatiilor si limitarea deformarilor
    Exercitiile care implica fizioterapie sunt foarte importante atat pentru mentinerea unei conditii fizice cat si pentru a contracara instabilitatea articulara si deformarile cauzate de boala artrozica. Un defect arhitectural al articulatiei, care determina presiune suplimentara pe cartilagiu, adesea promoveaza dezvoltarea bolii artrozice. Antrenarea muschilor poate ajuta la reducerea acestei presiuni excesive.

 

In final, in cazurile de boala artrozica a genunchiului sau a soldului, fizioterapia are de asemenea un rol in pregatirea preoperatorie. Prin stimularea muschilor dumneavoastra, aceasta ajuta la reducerea solicitarii articulatiilor dumneavoastra si la dezvoltarea muschilor. In recuperarea unui pacient cu boala artrozica a genunchiului, scopul este de a dezvolta cvadricepsul si de a stabiliza musculatura genunchiului. In boala artrozica patelofemurala recuperarea este prescrisa pentru a evita solicitarea excesiva a articulatiei.

Pentru artroza soldului, sesiunile de fizioterapie sunt adesea recomandate de catre medic inainte de operatie. Acestea ajuta la intarirea musculaturii care stabilizeaza soldul. Recuperarea musculaturii este prescrisa pentru perioade limitate de timp.

Cand?

In primul rand, se recomanda reducerea partiala a durerii inainte de initierea recuperarii. Cel mai frecvent risc este declansarea durerii. Atunci cand episodul acut s-a epuizat, este esential sa continuati mobilizarea sub forma auto-recuperarii. Pentru a va mentine in forma pe termen lung, nu sunt suficiente doar cateva sesiuni. Este nevoie sa faceti exercitii in mod regulat pe cont propriu.