Stiri

Sucul de sfecla rosie, un detoxifiant miraculos si un antioxidant al toamnei

 

Sucul de sfecla rosie abunda in vitamine precum B1, B2, B3, C si acid folic. Descopera care sunt beneficiile sucului de sfecla rosie si ce proprietati remarcabile are.

Sucul de sfecla rosie poate fi consumat cu incredere de oricine si este recomandat chiar si atletilor si celor care lucreaza in conditii dificile. El contribuie la imbunatatirea activitatii fizice, atenuand efectele negative ale exercitiilor fizice asupra corpului. In plus, sucul de sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar, crescand capacitatea de rezistenta a organismului in fata diverselor boli. Sucul de sfecla rosie contribuie la curatarea intestinelor.

Sfecla rosie era folosita inca din perioada romanilor ca tratament pentru febra si constipatie, dar o regasim intrebuintata si in Evul Mediu ca remediu in bolile digestiei si ale sangelui. Proprietatile remarcabile ale sfeclei rosii se datoreaza in special si pigmentului colorat pe care il contine: betalaina, un antioxidant puternic, cu un rol puternic in detoxifiere.

Mai mult, anumite cercetari recomanda betalaina ca avand si proprietati anticancer. In schimb, betacianina continuta in sucul de sfecla rosie contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea aparitiei cancerului.

Pe de alta parte, sucul de sfecla rosie ajuta la vindecarea gutei, a bolilor rinichilor si a vezicii biliare. Sucul de sfecla rosie ajuta si la scaderea nivelului de homocisteina si la scaderea serului din colesterol.

Sucul de sfecla rosie contine o serie de compusi nutritivi si minerale precum magneziu, fosfor, sodium, potasiu si calciu, dar si cupru, seleniu, zinc, fier si mangan. Sarurile de magneziu, potasiu si sodiu actioneaza benefic asupra sistemului vascular circulator. La randul sau, magneziul impiedica formarea cheagurilor de sange si depunerea colesterolului pe vasele de sange.

De asemenea, minunatul suc de sfecla rosie abunda in vitamine precum B1, B2 , B3, C si acid folic. Sucul de sfecla rosie contine si fitochimicale precum aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si mentinerea tesutului muscular.

Sucul de sfecla rosie este cunoscut pentru efectul sau de scadere a tensiunii arteriale si prin urmare si in prevenirea atacurilor de inima si a problemelor cardiovasculare. Daca aveti astfel de probleme, intr-o ora de la consumarea sa, ii puteti constata efectele.

Potasiul pe care il contine sucul de sfecla rosie ajuta la intarirea muschiului inimii, fiind implicat totodata in procesele fiziologice ale organismului. Mai mult, conform unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Queen Mary din Londra, o ceasca de suc de sfecla pe zi a contribuit semnificativ la scaderea tensiunii arteriale in cazul pacientilor cu hipertensiune.

Sucul de sfecla rosie contine si iod, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra glandei tiroidei. Totodata, sucul de sfecla rosie este folosit si in tratarea tromboflebitei.

Sursa: garbo.ro




Sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.piascledine.ro au rol informativ si educational. Acestea nu pot inlocui consultul medical sau diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Pentru orice problema de sanatate va sfatuim sa consultati un medic specialist.