Angelini

Angelini este o companie cu capital integral privat, producator international de marime medie si marketer al unor medicamente si produse de ingrijire a sanatatii in sectorul farmaceutic si para-farmaceutic.

Infiintata in Italia in 1919, grupul are in prezent mai mult de 4,000 de angajati. Sectorul farmaceutic reprezinta activitatea principala a grupului, realizand peste 50% din cifra de afaceri, cu un venit de peste 1,4 miliarde € in 2013.

Angelini are filiale in Italia, Spania, Austria, Portugalia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Grecia, Turcia, Russia, USA, Pakistan; produsele sale sunt disponibile in peste 60 de tari prin intermediul unei retele extinse de licente si parteneriate strategice cu companiile farmaceutice locale.

La nivel international compania isi concentreaza promovarea in ariile de terapie a durerii, inflamatie, SNC, antiinfectioase, ginecologie, ocupand o pozitie de top in piata de OTC-uri. Departamentul de cercetare si dezvoltare este in prezent concentrat asupra durerii/inflamatiei, SNC si bolilor infectioase. Pentru cea din urma, departamentul de cercetare este activ cu programe exporatorii, incluzand proiecte in parteneriat public-privat pentru Noi Entitati Chimice, cat si cu programe clinice pentru medicamente deja prezente pe piata, dezvoltate integral de catre Angelini.